Receptkaartjes Pimenton (20 stuks)

Tips en trucs voor dit Spaanse wondermiddel.

Inhoud: 20 stuks


Receptkaartjes voor pimenton

20 receptkaartjes met tips voor het gebruik van pimenton. Wij verkopen alle drie de varianten, de zoete, de milde en de pittige pimenton. Zie hieronder de tekst van de receptenkaartjes.

Tips voor pimenton

Pimenton is onmisbaar in de Spaanse keuken. Het geeft gerechten net iets meer pit dan gewoon paprikapoeder met zijn typische rooksmaak en is onmisbaar in de paella.

  • Mix de zoete pimenton met komijn en zeezout en marineer er blokjes varkens- of lamsvlees mee. Spies de stukjes aan een prikker, met eventueel wat paprika of grove stukken ui, en grill de spiesen in de grillpan of op bbq. Serveer de spiesjes met romig dikke aioli.
  • Blancheer maïskolven, smeer ze in met honing en milde pimenton en grill ze daarna op de bbq of in een grillpan. Serveer met een klontje zoute boter.
  • Voor een makkelijke chili con carne mengt u knoflook, ui en San Marzano tomaten, met uw gehakt, spekblokjes, pittige pimenton en bruine bonen. (Ook lekker in een taco of tortilla.)
  • Voor een leuk bijgerecht blancheert u even kort wat wortels en serveert u deze met wat feta, grassige olijfolie (bijv. Sicilië of Roma) en milde pimenton.
  • Maak een droge kruiden rub door het mengen van pimenton, knoflookzout, rietsuiker en komijn. Smeer hier mee bijvoorbeeld spare-ribs, pulled pork of een ander lekker stukje vlees in. Laat zo lang mogelijk intrekken voordat u het vlees gaat bakken of grillen.


Artikelnummer: GHRK109 / EAN code:8720629702902