Tortas de Aceite Rosemary & Thyme (4 stuks)

Knapperige koeken met kruiden. Een cadeautje uit Sevilla.

Inhoud: 0


SPAANSE ANIJSKOEKJES

Tortas zijn ronde, platte knapperige koeken van ongeveer twaalf centimeter doorsnede. Elke Torta wordt met de hand gemaakt met alleen de beste natuurlijke ingrediënten zoals bloem, extra vierge olijfolie, suiker, anijs of sesamzaadjes. Zó lekker!

PROBEER DE TORTAS DE ACEITE BIJ:

In Spanje worden de Tortas vooral bij de koffie, thee en het ontbijt gegeten. Maar verwarm deze kruidige koeken eens in de broodrooster en serveer met een een stukje romige kaas of geitenkaas! Of verkruimel ze eens over een Ceasar salade, de knapperige, licht hartige smaak past hier perfect bij.  Nog één tip dan: Maak een hartige tompoes door er een pompoen chutney tussen te smeren.

INES ROSALES CABELLO

In 1910 bakte Inés Rosales Cabello haar eerste Tortas de Aceite in een klein dorpje genaamd Castilleja de la Cuesta in Sevilla, Spanje. Inés begon haar ronde olijfolie taartjes samen met vrouwen uit het dorp te verkopen aan reizigers bij treinstations en kruispunten in de buurt. Het oude familierecept van Inés viel bij de reizigers zo in de smaak dat de bekendheid van de Tortas de Aceite zich al snel door heel het land verspreidde.

Vier stuks, individueel verpakt in vetvrij papier.


ref. code: GHIR2149 / EAN code:8410637113905